Ludmilla (Milla) flyttade från Lund till Ammarnäs 1987. Hon har jobbat på naturum och turistbyrån sedan 2001. Första gången i Ammarnäs följde hon med en kompis som skulle flytta upp.
– Du är inte klok, ska du flytta till en lite fjällby 150 mil från Lund, var min kommentar, säger hon och skrattar.
Milla följde med för att dokumentera vännens flytt, men blev sen kvar i byn med cirka 100 invånare. Då var tanken att hålla på med film men intresset för natur och friluftsliv gjorde att hon istället utbildade sig till biolog.
– En del kan tycka att det är lite jobbigt att Ammarnäs bokstavligen ligger vid vägens ände, men jag tycker snarare att det är häftigt, säger hon.
Att vandra med barn
Andreas Karlsson bor med sin sambo och sina två barn på 10 och 7 år i Hemavan och de brukar ta sig ut på tur i Vindelfjällen. Här tipsar han om hur du lyckas med fjällturen med familjen.
Flyg som en örn
Med otaliga vandringar i ryggsäcken är Tomas Staafjord rätt person att introducera dig till Vindelfjällen. Här berättar han om sitt älskade Vindelfjällen.
Bland fjällsippor och toppar – naturum tipsar
Ludmilla Wieslander jobbar året runt som föreståndare på naturum Vindelfjällen Ammarnäs. Läs om den forna Lundabon som förälskade sig i fjällen.
Den åtråvärda rödingen
Andreas Karlsson gillar utmaningen med den svårfångade rödingen. – Det är mycket taktik för att lyckas. Man måste ha stenkoll på sjöarna och vart djupkanterna är, berättar Andreas.
Vindelfjällen genom sökaren
Bea Holmberg är frilansfotografen från Umeå som mer än gärna ger sig ut på det oplanerade äventyret med kameran väl inpackad i ryggsäcken.
Läs mer om Vindelfjällens naturreservat i vårt artikelarkiv.